Cashout – Ta ut vinsten i tid

En funktion inom bettingen som slog igenom för några år sedan är cash out, med möjlighet att få ut vinsten innan matchen är slut. Idag är konceptet mer aktuellt än någonsin och det finns många fördelar med att ha cash out tillgängligt i din betting. Idag erbjuder i princip samtliga spelbolag med svensk licens funktionen. I alla fall har alla aktörer vi listat cash out tillgängligt. Det innebär att du har potential att bli betydligt mer flexibel i din betting när du kan avsluta ditt bet innan matchen tagit slut. Upptäck funktionen från valfri enhet idag hos svenska bettingsajter.

Vad betyder cash out?

För den som aldrig hört talas om cash out kan konceptet kännas främmande. Men det är väldigt enkelt att förstå sig på. Kort och gott innebär det att du kan avsluta ditt bet innan matchen är över. När du avslutar ditt spel kommer du att få en del av vinsten utbetald. Detta trots att matchen inte är slut. Hur mycket som du får tillbaka varierar beroende på vilket scenario matchen är i. Desto mer av tiden som gått och ju tryggare ditt bet är, desto högre kommer procentsatsen också att vara av vinsten.

Så ska du använda dig av funktionen

Cash out innebär att du kan avsluta ditt bet innan evenemanget är slut. Anledningen till att du vill avsluta ditt bet kan vara många men det gäller att vara smart med sin användning. Cash out ska användas när du har ett bet inne men tror att matchen kommer vända till din nackdel. Kanske har du spelat 1 mellan Real Madrid och Atletico Madrid. Real leder mer 1-0 men du ser att Atletico snart kommer få in ett mål som gör att ditt spel inte längre är inne. Innan detta händer kan du ta del av cash out och därmed säkra en del av vinsten.

Hitta en balans

Det är viktigt att hitta en balans i cash out. Spelbolagen ger inte direkt överdrivet med procent av vinsten vid cash out. Därför kan det vid många tillfällen vara bättre att vänta till slutsignalen för att på så sätt få ut hela vinsten. Använd därför bara funktionen om du verkligen har på känn att matchen kommer vända till din nackdel. Detsamma gäller om ditt resultat är på väg in. Står det 3-0 till Real Madrid istället är det betydligt bättre att vänta tills matchen är över.

Detsamma gäller vid långtidsspel. Här är det ännu viktigare att hålla kylan. Kanske har du tippat en överraskning som ligamästare som leder serien? Eftersom oddsen i så fall var väldigt höga när du la ditt bet är spelbolagen måna om att du ska välja cash out ifall skrällen skulle gå hela vägen in i mål. Det bästa exemplet är när Leicester vann ligan 2015/16. De få som spelat detta fick påtryckningar från spelbolagen om att välja cash out för att få ut sina pengar. I detta läge var det bättre att vänta tills säsongen var över och få hela vinsten.

Cash out i mobilen

Allt fler spelare väljer mobilen och utvecklingen har varit tydlig de senaste åren. Därför har vi också fått se cash out i mobilen växa i allt större utsträckning. Det gör att du blir betydligt mer flexibel och kan ta ut delar av vinsten vart du än är. Kanske ser du en match som du oddsat på men inte har tillgång till en dator. Matchen kanske är på väg åt fel håll och du vill få ut en del av vinsten när du är på språng. Ta upp din smartphone, gå in på din betslip och klicka på cash out.