Odds bonus – Betting bonusar utan konto

Spelare som vill få ut mer av sin upplevelse hos ett spelbolag kan välja att ta emot en oddsbonus, även när det gäller betting utan konto. Det ger en rykande start på äventyret hos en bettingsajt och innebär att spelaren får en belöning av spelbolaget för att denne valt att signa upp hos en specifik oddssida. Exakt hur en bonus är utformad varierar och det finns flera olika alternativ att välja mellan. I denna artikel gräver vi djupare i allt som rör oddsbonusar.

Välkomstbonus för nya kunder

Eftersom bonusreglerna under svensk licens säger att det max får delas ut en bonus per spelare och licens är det välkomstbonusarna som gäller idag. Den vanligaste formen av en välkomstbonus är en insättningsbonus där spelsidan matchar din första insättning. Hur mycket som ges varierar beroende på vilken spelsajt det handlar om.

Omsättningskrav och minimum odds

I insättningsbonusen finns det framförallt två saker att hålla koll på. Det handlar om omsättningskrav och minimum odds. Omsättningskraven är så många gånger du behöver satsa din bonus för att pengarna ska bli uttagbara. Fördelen med betting bonusar är att de är betydligt lägre än vid casinobonusar. Vanligtvis brukar omsättningskraven ligga på mellan 4-8x bonusen.

När det kommer till lägsta odds hänvisar det till oddset som måste uppnås för att ett bet ska räknas till omsättningskraven. Även denna nivå varierar men brukar ligga på mellan 1,4 – 2,00. Är det högre än 2,00 rekommenderar vi inte att emot oddsbonusen.

Riskfria spel

En annan populär oddsbonus är riskfria spel. Då kommer spelaren att använda sina egna pengar som insats. Men om spelet inte skulle gå in kommer spelsidan ge insatsen tillbaka. Därmed spelar du helt utan risk. Om det blir som rena kontanter eller bonuspengar med omsättningskrav varierar beroende på vilken spelsajt du valt men svenska bettingsajter brukar vara bra på att ge det som uttagbara kontanter.

Boostade odds

En typ av bonuserbjudande som blivit omåttligt populärt är boostade odds. Då boostar spelbolagen upp oddsen till en nivå som inte speglar det sannolika utfallet. Vanligtvis handlar det om boostat odds när det finns en klar favorit i en match. Är det stora matcher som en final kan spelsidorna höja oddsen på samtliga utfall av matchen. Boostade odds var vanligt förr som bonus för kunder som redan är medlemmar. Men efter att svensk licens införts är det boostade odds som välkomstbonus som gäller.

Free bets och gratisspel

Spelare kan också få free bets som en välkomstbonus. Då ges spelaren en bonus där de får en summa kontanter av spelbolaget. Dessa pengar kan användas till ett bet. Ibland får spelaren välja själv vilken match som gratisspelet ska användas på. I andra fall är det istället spelbolaget som valt ut en specifik match. Oavsett vilket är det många som uppskattar gratisspel.

Den här typen av erbjudande kallas också för spelkrediter av vissa spelsidor. När du tar emot den här bonusen händer det att spelbolaget tar tillbaka insatsen de givit. Vissa spelsidor betalar ut vinsten helt utan omsättningskrav.

Hitta rätt bonus för dig

Med närmare hundra svenska licenstagare finns det goda möjligheter att hitta en bra bonus. Kom ihåg att om du tar emot en bonus från ett spelbolag, kan du inte längre ta emot en bonus från spelsidor som delar licens med spelbolaget. Däremot är det fritt fram att ta emot så många bonusar du vill så länge det är nya spelsidor med enskilda licenser.

Ett tips är att jämföra olika bonusar och läsa igenom regler och villkor noggrant. Visst finns det lag på att spelsidorna måste vara tydliga med villkor men det skadar inte att läsa igenom en extra gång för att känna sig säker till 100%.