Svenska spelbolag – Spela hos svenska bolag med licens

Sverige har en stor roll i bettingens värld och det finns flertalet svenska spelbolag som är kända över hela världen. Genom att spela hos en spelsida i Sverige får du en större trygghet eftersom du vet att de har svensk licens på plats. Dessutom finns det massor av andra fördelar med att välja svenskt som till exempel svensktalande kundtjänst, skattefria vinster, bra odds på svensk idrott och utmärkta mobila förutsättningar. För din trygghet rekommenderar vi att du alltid väljer ett spelbolag med svensk licens. Då kan du känna dig säker när du spelar och behöver inte oroa dig för något eftersom du har en svensk myndighet som övervakar och agerar medlare vid behov .

Svensk licens sedan 2019

Det var den 1 januari 2019 som svensk licens infördes. Sedan dess måste svenska spelbolag ha en licens godkänd för att bedriva verksamhet inom vadslagning och spel för svenska spelare. Denna licens utfärdas av Spelinspektionen och är giltig i fem år innan den måste förnyas. Med svensk licens blir det tryggare att spela eftersom du har en svensk myndighet som kontrollerar. Spelinspektionen har betydligt högre trovärdighet än motsvarande organisationer på till exempel Malta, Cypern och Curacao. Sedan svensk licens blev krav i Sverige har vi fått en bättre och tryggare marknad för alla parter.

Skattefria vinster hos spelbolag i Sverige

Den kanske största fördelen med att välja en svenskt bettingsida är att du alltid får skattefria vinster i alla lägen. Att betala skatt på vinster är inte kul och om du spelar hos ett spelbolag med licens utomlands kommer du att behöva betala skatt på 30% av dina vinster. Det är inget som kul när man istället kan få alla vinster skattefritt. Därför är det smart att välja ett spelbolag med svensk licens vilket vi alltid tycker du ska göra när du ska registrera dig hos en ny sida.

Svenska betalningsmetoder som Swish

En annan stor fördel med att välja svenskt när du oddsar är att Swish är tillgänglig. Detta är Sveriges mest hyllade betaltjänst och den överlägset mest använda. Varje vecka swishar svenskarna för miljarder kronor till varandra. Numera finns Swish tillgänglig hos massor av spelbolag i Sverige. Det innebär att du får såväl insättningar som uttag på direkten. Väntetiderna på uttag är något som generellt blivit betydligt bättre sedan svensk licens infördes. Tack vare BankID kan alla spelare verifiera sig betydligt snabbare vilket innebär smidigare registreringsprocess och framförallt mycket fortare uttag. Istället för att vänta i flera dagar på dina pengar har du de på några minuter inne på ditt bankkonto om du använder dig av Swish.

Bättre utbud på svensk idrott

En annan fördel med svenska spelbolag är att det är bättre utbud på svensk idrott. Ligor som Allsvenskan och SHL är inte jätteintressant för internationella spelare som hellre väljer NHL, Premier League och NBA. Men i Sverige är intresset för betting på svensk idrott jättestort och därför satsar svenska spelsidor stort på detta för att kunna erbjuda ett bra utbud. Därför hittar du väldigt många marknader och bra odds på svensk idrott. Många uppskattar att betta på något som berör dem och då är det få saker som är trevligare en lokal idrott. Vissa spelbolag erbjuder odds så långt ner som division 4 i fotboll.

Registrering med BankID

Som vi varit inne på har svensk licens också inneburit betydligt mindre krångel än tidigare. Svenska spelbolag erbjuder registrering med BankID vilket gör att du inte behöver dela med dig av massa uppgifter som var fallet tidigare. Betting utan konto med andra ord. Istället använder du bara din E-legitimation och och blir medlem på minuten. När du sedan ska ta ut vinsterna behövs inga dokument skickas in för att bekräfta din identitet. Istället använder du BankID med Swish eller Trustly och har pengarna på bankkontot på några minuter.